HTML

Business time 在 Chengdu

2011 június 12. elrepültem Kínába a Szecsuán tartománybeli Chengdu-ba. A blog az egyhetes üzleti utamról szól. Igyekszem írni majd az üzletkötés részleteiről, a városról, az ottani emberekről és hangulatról.

Tartalomjegyzék

fácsézd ki

free counters

Archívum

A ti vakerotok

Licence

Creative Commons Licenc

2011.06.14. 17:32 mashbp

Látogatás az Óriáspanda rezervátumba

Pontosabban megnevezve a Chengdu Óriáspanda Tenyésztő és Kutató Központba.

A szállásunktól nagyjából 15 kilométerre található Kína egyik legnagyobb óriáspanda rezervátuma. Itt nem csak védik ezt a kihaló félben lévő állatot hanem komoly erőfeszítéseket tesznek a szaporodásuk elősegítéséért. Erről a fajról köztudott, hogy nem egy szapora típus, hát még fogságban. Ez a park (állatkertnek véletlenül sem nevezném) viszont büszkélkedhet azzal az eredménnyel, hogy már nem egy egészséges kis panda született itt.

Az itteni újszülötteket ugyanakkora szenzáció övezi mint pl. a berlini jegesmedvebocsot Knut-ot. 

A park azonban nem csak az óriáspandákról szól. Ugyanakkora odafigyeléssel gondoznak szép számú vörös pandát is és a parkban fellelhető a legtöbb Kínában őshonos fa is. Az egész területen szigorúan tilos dohányozni (amit amúgy mindenhol máshol gond nélkül megtehet az ember) és mi mindenhol felhívják a figyelmet arra, hogy az itt élő állatok és növények a csendet és a nyugalmat kedvelik.

Sajnos sok képem haloványra sikerült de itt egy kis válogatás:

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

A képekhez egy megjegyzést mindenkép fűznék: Szomorú lehet látni ezeket az édes fekete-fehér szőrős pandamacikat vastag falak és rácsok mögött de a látszat csalóka. Az óráspandák a hűvöset szeretik ezért ilyenkor nyáron amikor a nappali átlaghőmérséklet 31 °C beviszik őket a légkondicionált házakba. Azonban ősszel és télen hosszú hónapokon keresztül akkora kifutókon szaladgálhatnak, hogy bármelyik budapesti állatkertlakó a csodájára járna.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://chengdubusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr642983765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása