HTML

Business time 在 Chengdu

2011 június 12. elrepültem Kínába a Szecsuán tartománybeli Chengdu-ba. A blog az egyhetes üzleti utamról szól. Igyekszem írni majd az üzletkötés részleteiről, a városról, az ottani emberekről és hangulatról.

Tartalomjegyzék

fácsézd ki

free counters

Archívum

A ti vakerotok

Licence

Creative Commons Licenc

2011.06.15. 16:32 mashbp

Wenshu Monastery Buddhista Templom

Habár a mai tárgyalás kimerítő volt mégsem lébecolhattunk el egy egész napot kirándulás nélkül így hát felkerekedtünk és meglátogattuk Szecsuán tartomány legnagyobb Buddhista templomát a Wenshu Monastery-t.

Nem mondom, hogy nem lepődtem meg megérkezésünk után. Ez a templom nem egy épület hanem egy egész tucatja épületeknek amit egy gyönyörű park vesz körbe. A bejáratnál hatalmas aranyozott szobrok köszöntik az embert és mindent eláraszt a tömény füstölő illat.

Röviden a templom történelméről:

Eredetileg a Tang dinasztia építette valamikor ezerötszáz évvel ezelőtt (nagyon régen). akkor még Xinxiang Templomnak hívták. Fontossá a tizenhetedik században vált amikor egy Cidu nevű szerzetes odament és két fa közé letelepedve sokáig aszkéta életet élt végül meghalt. A legenda szerint a hamvasztásán a lángok között megjelent Wensu istenség szobra és jó sokáig ott is maradt. Na azóta baromira tisztelik Cidu-t mint Bodhisattva Manjusri reinkarnációja és minden császár meg nagyúr hozzáépítette a maga kis részét a templomhoz. az épületek amúgy egytől egyig bambuszból és fából vannak így a feliratok amiről tájékozódtam általában arról szóltak hogy hányszor és mikor égtek le és ki építette újjá. 

Van itt még egy jó sztori: Az egyik legnagyobb nevezetessége a helynek a jade Buddha szobor amit egy Xing Lin nevű szerzetes hozott Burmából. Gyalog.

Ha jól vettem észre a templom kertjei a helyi idősek közkedvelt pihenőhelye. Számtalan pagoda, teraszocska, tavacska és nyugodt zug található a területen. Egyáltalán nem egy fontos szakrális helynek tűnik néhol inkább rekreációs központnak. A kedvenceim a táblajátékot játszó kedélyes urak voltak. 

A parkban amúgy kényelmesen megférnek a teknősbékák és varangyosbékák. Ez utóbbiak érdekes akusztikát kölcsönöznek néha a környezetnek. Főleg a Csillagkapus tó környékén. 

A templomot elhagyva egy elég autentikus részre ér ki a vándor. Értelemszerüen füstölő boltok egymás hegyén hátán, temetkezési vállalkozók akik színes plakátokon hirdetik a csinos kis sírokat és jó pár autentikus teázó. Egy kettőben olyan arcok üldögélnek akik láthatóan egyidősek a templommal. Lehet, hogy van valami ebben a Buddhizmusban.

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

 

A helyzet az, hogy még rengeteget lehetne írni a helyről de mivel elég fáradtnak éreztem magam nem volt energiám maradéktalanul belemerülni a részletekbe. Ha lesz időm ide még visszajövök a héten és akkor a poszt is frissülni fog.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://chengdubusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr922986509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása