HTML

Business time 在 Chengdu

2011 június 12. elrepültem Kínába a Szecsuán tartománybeli Chengdu-ba. A blog az egyhetes üzleti utamról szól. Igyekszem írni majd az üzletkötés részleteiről, a városról, az ottani emberekről és hangulatról.

Tartalomjegyzék

fácsézd ki

free counters

Archívum

A ti vakerotok

Licence

Creative Commons Licenc

2011.06.13. 09:13 mashbp

Utazás - Érkezés...

A fenti dátumból sejthető, hogy megérkeztem Kínába. 

Az út kifejezetten kedvemre való volt. Budapestől Amszterdamig említésre sem méltó laza 1óra40perc alatt értünk. (Azért belegondoltam, hogy ennyi idő alatt a Velencei tóra jutok ki személyvonattal) Viszont egy gyors cigiszünet után már szállhattunk is be egy Boeing 747-400-ba ami kisfiús örömöket csalt ki belőlem, és az út során gyakran pillantottam rá a repülés információs monitorra. Átlagosan 11000 méter magasan repültünk és tettük mind ezt 930 km/h-val. Amszterdam Chengdu közötti kb. 8400 kilómétert így 9 óra alatt 10perc késéssel(!) tettük meg amit megint csak megirigyelhetne egy két tömegközlekedéssel foglalkozó cég.

Miután leszálltunk és bebocsájtást nyertünk a Kínai Népköztársaságba a Vevő aranyosan nevünket kis táblára kiírva várt. Öten ültünk be a kocsiba amit a felesége vezetett. (Alig fértünk be aminek nem nagyon örültem mivel három emailban is említettem, hogy hárman érkezünk. Egy komoly cég küldhetett volna nagyobb kocsit, hogy ne a menedzser családi járgányával kelljen ...stb ...szóval erről is majd a szakmai részben.)

Na és az utunk a szállodába Chengdu külvárosán keresztül elég emlékezetes marad számomra. Hatalmas építkezések és lakótelepek, óriási területen elnyúlva. Azonnal a békásmegyeri lakótelepre gondoltam és arra, hogy az itt kb. egy picike blokk lenne csak. Gigantikus komplexumok emelkednek ki a síkságból. A hatalmas épületeket pedig beborítja a számomra hihetetlen páratartalommal járó szmog. Itt nincsenek felhőkarcolók itt szmogkarcolók vannak. A 4x3 sávos autópálya egészén olyan szag uralkodik mintha egy benzinkúton nagy baj történt volna.

 

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://chengdubusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr132979630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása