HTML

Business time 在 Chengdu

2011 június 12. elrepültem Kínába a Szecsuán tartománybeli Chengdu-ba. A blog az egyhetes üzleti utamról szól. Igyekszem írni majd az üzletkötés részleteiről, a városról, az ottani emberekről és hangulatról.

Tartalomjegyzék

fácsézd ki

free counters

Archívum

A ti vakerotok

Licence

Creative Commons Licenc

2011.06.18. 13:50 mashbp

Wuhou Shrine - A Három Királyság Emlékhely

A szombati napot a történelem jegyében töltöttem és ellátogattam Wuhou Shrine-be a Három Királyság Emlékhelyhez ami egyben park egyben templomcsoport csak úgy mint a Wenshu Monastery Buddhista Templom. Itt azonban istenek helyett ősi nagyra becsült személyiségeknek állítottak emléket, többnyire a volt császárok illetve hadvezérek előtt lehet itt leróni a tiszteletet.

Életemben először a nyakamba akasztottam egy ilyen audio gájdot, hogy ne tök hülyén rohanjam végig az 1300 négyzetméteres területet amit időszámításunk kezdete után 161 - 223 között építettek (a mostani arcát 1672-ben nyerte el) elsősorban Liu Bei, Zhuge Liang főnagyságok tiszteletére meg még egy rakás bölcs, stratéga, tanító meg ilyenek tiszteletére éppítettek. Az audio gájd 60 perc alatt a következőt ordította szomorúan rideg angolsággal minden egyes pontnál (gps-el vagy valami hasonló megoldással teljesen automatikusan beszélt mindig a legjobbkor): "Éppen Zhu Ge Liang (és ide nyugodtan be lehet helyettesíteni valahány méltóság nevét) emlékhelyén állsz aki ennek meg annak a leszármazottja volt és megbecsülését az erkölcsösségének/bölcsességének/harci dicsőségeinek/tanításainak vagy ezek kombinációinak köszönheti." A dolgomat sem az nem könnyítette, hogy a kütyüt fix időn belül le kellett adni vagy bukom a 200 Yuan letétet sem az, hogy az üvegfalak mögött lévő szobrok amik a tiszteletre méltó ősöket ábrázolták nekem teljesen egyformának tűntek. (az aranyozott szobrokat pedig fotózni az üvegen keresztül teljességgel lehetetlen volt számomra) De azért így is szórakoztató volt megismerni őket.

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

 

Az emléktemplomokat elbűvölő kapuk, tavak, hidak és pagodák kötik össze. Erről a legjobban a fényképek tudnak mesélni.

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

 

A kijárat mellett egy állandó kiállítás található. A kicsinyke tárlat 1800-1900 éves leleteket mutat be. Van itt kőszobor, rézpénz, festett tányér, és sok kő feliratokkal. Némelyik egészen jó állapotban.

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

 


Nagyobb térképre váltás

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://chengdubusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr312994933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása